Preparace ryb

Provádím také preparaci ryb na objednávku. Pro předběžnou kalkulaci a dostupnost mne prosím kontaktujte kdykoliv telefonicky nebo mailem.

Co je to vlastně preparace ryb a jak se liší od rybí repliky?

Technika preparace ryb by se dala stručně charakterizovat takto:

- vyjmutí svaloviny, zakonzervování , montáž rybí kůže na polyuretanový trup, domodelování, vysušení, tmelení, osazení nahrazení umělými, dobarvení, lakování, připevnění na podložku, kořen a pod. a to buď jako celá ryba, nebo jen její hlavová část.

Kolik to stojí?

Preparace ryb je časově náročná umělecká ruční práce a to se také promítá do ceny. Jelikož se jedná o mnoho druhů, velikostí, s různými způsoby umístění, zavěšení nebo doplňkové dekorace, je velice složité stanovit ceníkové ceny a je nutné cenovou náročnost každé jednotlivé zakázky se mnou zkonzultovat a dohodnout předem telefonicky nebo mailem. 

Jak rybu před dodáním uchovat a jak ji dodat k preparaci?

Rybu nebo rybí hlavu oddělenou dostatečně daleko za prsními ploutvemi (min. 5cm a více) je nutné uchovat hluboce zamraženou v mrazícím boxu do doby než je předána. Před zamražením je vhodné uložit do více vrstev plastových sáčků, nebo omotat stretchovou folií a zamezit tak vysychání při dlouhodobém (klidně i několika letém) skladování.

Dodat rybu k preparaci lze osobně, nebo zaslat expresní službou s garancí dodání do druhého dne. Toto je nutné se mnou předem domluvit, abych mohl druhý den od vašeho odeslání skutečně rybu převzít. 

Některé realizované preparace ryb a korýšů si můžete prohlédnout níže.